Workshops

Alles begint bij een goede gezondheid.
Gezond leven betekent je goed voelen, regelmatig bewegen, gezond eten en positief denken.

Elk bedrijf is anders

Daarom organiseert Wielerbond Vlaanderen workshops op maat van jouw bedrijf om jouw medewerkers te leren hoe ze kunnen toewerken naar een specifieke activiteit, welke voeding belangrijk is, waarom specifieke kledij kan helpen, …

Onze workshops

Het inschrijven van een Bedrijvenclub bij Wielerbond Vlaanderen is volledig kosteloos.
Voor een voordelige prijs bieden wij echter 3 workshops aan die jouw personeelsleden op verscheidene vlakken voorbereiden op de sportieve prestatie.

• Workshop Trainingsleer

Je hebt een sportieve doelstelling gekozen waar je samen met je werknemers naartoe wil werken, maar je weet niet hoe je dit best aanpakt? Geef je werknemers dan de kans om tijdens de workshop trainingsleer meer te weten te komen op welke manier ze het best trainen om een specifiek doel te bereiken. Gekwalificeerde trainers van Wielerbond Vlaanderen stellen een groepstrainingsschema op en bespreken deze tijdens een leerrijke workshop.

• Workshop Voeding

Gezond sporten begint bij een gezonde voeding. Dat weet iedereen, maar hoe eet je gezond en op welke manier pas je je voedingsgedrag aan je sportactiviteiten aan? Deskundigen van Etixx leggen het je medewerkers uit tijdens hun workshop rond gezonde voeding en sportvoeding.

• Workshop Fietsmechaniek

Fietsen is zorg dragen voor je lichaam, maar evengoed ook voor je fiets. Een fiets die goed onderhouden wordt gaat jaren langer mee dan wanneer je je ‘stalen’ ros verwaarloosd. Bovendien is het voor een zichzelf respecterende fietser een minimale vereiste om een platte band te kunnen vervangen. Leer dit en nog veel meer tijdens een ‘Do it Yourself’ workshop van Kortweg Cycling Travel of Wielerbond Vlaanderen.

• Workshop handelingen op de fiets

Als werknemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk werknemers laten deelnemen aan de ‘Bike your Business’-formule, waaronder ook de beginnende sportieve fietsers. Een racefiets of mountainbike zijn niet meteen de makkelijkste fietsen. Voorkom daarom gevaarlijke situaties door je werknemers een workshop handelingen op de fiets te laten volgen waarbij onder meer volgende zaken aan bod komen: in/uit klikpedalen, correct schakelen, stuurvaardigheid en nog veel meer. Onthoud bovendien dat ook ervaren fietsers nog vaak fouten maken op hun fiets.

• Workshop sportkledij

Met onze partner NODRUGS gaan we voor kwaliteit, maar waaraan herken je nu de kwaliteit van (sport)kledij? En als je al kwaliteitsvolle en specifieke kledij hebt, wat draag je dan best bij de verschillende weersomstandigheden? Dankzij deze verhelderende workshop van deskundigen van NODRUGS kleed je je nu voortaan zoals het hoort en vermijd je ongemakkelijke omstandigheden tijdens je trainingstocht.