Tips

Is er interesse onder uw werknemers of collega’s in een eigen bedrijvenclub?

Gebruik gratis services zoals ‘surveymonkey.com’ of ‘survio.com’ om een enquête op te stellen waarmee u te weten komt of er onder jouw werknemers en collega’s interesse is in een bedrijven…

Een feitelijke vereniging of een VZW? Welke verenigingsvorm kies ik voor mijn bedrijvenclub

De bedrijvenclub is sowieso een niet-commerciële organisatie, wat impliceert dat men als organisatievorm enkel de keuze heeft tussen een feitelijke vereniging en een VZW. Het verschil tussen beide vormen is dat een VZW rechtspersoonlijkheid geniet en een feitelijke vereniging niet. Zolang de bedrijvenclub zelf geen evenementen organiseert voor derden (niet-leden) raadt Wielerbond Vlaanderen aan om als organisatievorm voor een feitelijke vereniging te kiezen.

Wat is qua inschrijving van de individuele leden de voordeligste oplossing voor zowel organisatie als werknemers?

Wil je als bedrijf een geste doen naar je werknemers toe en hun inschrijvingsgeld bij Wielerbond Vlaanderen betalen? Tof idee, maar in feite een overbodige kost. Na lid te zijn geworden van Wielerbond Vlaanderen, kunnen werknemers immers een attest voor de mutualiteit downloaden. Via deze weg kan men volledig of grotendeels het inschrijvingsgeld terugverdienen. Indien het inschrijvingsgeld nog niet volledig is terugverdiend kan het bedrijf opteren om de resterende kost uit te betalen via een sportcheque, hetgeen voordeliger is voor het bedrijf.

Werknemers nemen het best een familievergunning.

Een familievergunning kost slechts €5 meer dan een individuele vergunning (€33 i.p.v. €28). Toch komt dit altijd goedkoper uit omdat de mutualiteiten een vast bedrag terugbetalen per persoon (meestal rond de €15).

Maak gebruik van online applicaties zoals Strava om je werknemers gemotiveerd te houden.

Strava is een app voor je smartphone waarop je je trainingen kan registreren door middel van de GPS-functie in je smartphone. Maak als bedrijvenclub een club aan op strava, zorg dat je werknemers of collega’s toetreden tot de club en volg de ieders prestaties op de voet. Ga een stap verder: bepaal een gezamenlijk doel (bijvoorbeeld elke maand gezamenlijk 5000km fietsen) en zorg voor een beloning als de doelstelling behaald wordt. Wees gerust, je werknemers zullen gemotiveerd zijn!

StravaLogo

Periode met slecht weer? Waarom dan niet eens komen trainen op onze Wielerpiste te Gent.

In groep of individueel, Wielerbond Vlaanderen heeft altijd gediplomeerde trainers ter beschikking die je leren hoe je rondjes moet afmalen om onze wielerpiste. Je bent er sneller mee weg dan je zal denken.